Monday, December 12, 2011

Lussekatter og førjulsribbe

I dag fikk jeg besøk av Anna og Kenneth, to svensker som jeg har to lingvistikklasser med. Vi skulle lage lussekatter med ordentlig safran(gurkemeie går absolutt ikke i følge svenskene:P), og jeg tenkte jeg skulle gjøre noen andre forberedelser.

Anna og Kenneth som sitter og lager deig:












Kenneth hadde med seg ekte safran og tørrgjær fra Sverige. Først dro vi til butikken og kjøpte det vi trengte. På melet her står det rare ting, som "forsterket mel til all bruk", osv. Jeg savner å kunne kjøpe noe som bare heter "hvetemel". Smør hadde jeg fra før av. Her er det 40 kroner for halvkiloen. Noen som vil ha noe der hjemme?












Så begynte vi å lage deigen. Vi lagde dobbel, så det blei en del. De hevde ganske greit, men den første og den andre deigen ble litt forskjellige: den første ble tørr men hevde godt, den andre hevde ikke så bra men hadde bedre konsistens etter steiking.












Til slutt hadde vi masse lussekatter!












Da vi var ferdige satte jeg på en liten ribbebit jeg ville steike så jeg kunne se om jeg klarer å steike ribbe sjøl. Det gikk overraskende greit! Det var et punkt der det lukta litt svidd, men det var heldgvis bare fra panna, og ikke selve ribba. Det var ikke ordentlig svor på ribba da, men det la jeg ikke merke til før i går da jeg salta og pepra den, men fettet på toppen ble litt sprøtt allikevel.














Jeg har også salta lammekjøtt, men bare til salta kjøtt, ikke ordentlig pinnekjøtt, det tror jeg ikke går bra, med mindre vi vil ha det i februar. Jeg kjøpte et stort stykke (litt over en kilo?) til ca. 60 kroner, så det er ikke så ille pris, selv om det er mye penger her i Taiwan.

Her er forresten et bilde av posen jeg får purrebrød i når jeg kjøper det til frokost. Den er veldig søt.













Så tilbake til programmering og kinesisklekser...

No comments:

Post a Comment